Harmen Silver en Château St. Gerlach bereiden zich voor op CCF2019

 

Op het indrukwekkende landgoed van Château St. Gerlach wordt deze zomer voor de derde keer op rij de Chapeau Château Fair georganiseerd. Een outdoor-lifestyle beurs voor de bourgondische levensgenieter. In aanloop naar de beurs spreekt Chapeau de betrokken partijen over hun aandeel in het evenement. Dit keer Harmen Silver, directeur/gastheer van Château St. Gerlach.

 

Wat is uw rol binnen de organisatie van de Chapeau Château Fair?

,,Als directeur van Château St. Gerlach ben ik verantwoordelijk voor alles dat zich op het landgoed afspeelt. In de organisatie van de Chapeau Château Fair zijn drie partijen betrokken: Château St. Gerlach, Chapeau en The Hospitality Group . Alle drie leveren wij een stukje expertise, in ons geval betreft dat de locatie en het F&B-gedeelte. Samen met onze partners en de standhouders maken we er op 23 juni een mooie dag van!’’

 

Waarom heeft Château St. Gerlach zich drie jaar geleden verbonden aan de Chapeau Château Fair?

,,We bestonden in dat jaar allebei 20 jaar. Chapeau in mei, wij in september om precies te zijn. De Chapeau Château Fair was voor ons een mooie opmaat naar dit jubileum. Behalve vieren dat we twintig jaar bestonden, vinden wij het altijd fijn als er zo veel mogelijk bezoekers op ons landgoed komen. Dat zo veel mogelijk mensen (en dan juist ook de Limburgers die niet zo snel bij ons zouden komen logeren) de kans krijgen om het landgoed te zien en mee te maken. De fair was daar een mooie ingang voor.’’

 

Waarom vinden jullie het zo belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen jullie landgoed bezoeken?

,,Château St. Gerlach is een monumentaal landgoed maar geen museum. We willen dat iedereen zich hier altijd welkom voelt, dat onze buren geen drempel ervaren om van de pracht en praal van deze locatie te kunnen genieten. Dat doen we op verschillende manieren. Zo is Burgemeester Quicx een heel toegankelijke en gastvrije entree tot het landgoed. De fair is dat volgens ons ook.’’

 

En de eerste keer was zo’n succes dat u dacht: ‘dat doen we nog een keer’?

,,Ik kan het me nog goed herinneren, die eerste Chapeau Château Fair. Toen de eerste auto’s aan kwamen rijden, het zonnetje doorbrak en er eigenlijk direct een heel fijne sfeer hing. ‘Dit moeten we nog een keer doen’, zei ik toen tegen Xavier.’’

 

Wat is er dit jaar anders op de Chapeau Château Fair?

,,Dit is de derde keer, en zoals dat gaat met dit soort projecten is een volgende editie altijd beter dan de vorige. Dat is immers de insteek. Je leert van je ervaringen en wordt zo gaandeweg beter. De grootste verandering dit jaar is het Chapeau Château Grand Café, dat tegenover het Château-terras komt te liggen. Dit wordt een andere, tweede, plek waar we nu gezelligheid en entertainment bieden. Ook zal kunst dit jaar een grotere rol krijgen; dat was mijn inziens vorig jaar niet genoeg het geval. Bovendien zijn er dit jaar nieuwe standhouders die andere producten en diensten aanbieden.”

 

Wat mogen de bezoekers van de fair van Château St. Gerlach verwachten?

,,Binnen het thema ‘La Belle Vie’ gaan we ook dit jaar weer aan de slag met het F&B-gedeelte van de fair: eten en drinken worden hier op afgestemd. Onze Executive chef Otto Nijenhuis gaat daarom werken met invloeden uit de Franse keuken en veel lokale ingrediënten. De prijzen van hapjes en drankjes zullen de 23e, net als de rest van het landgoed, toegankelijk zijn! De Chapeau Château Fair is daarnaast evengoed een evenement waar we onze service goed kunnen laten zien, geen plastic bekertjes en kartonnen bordjes dus, gewoon de Château St. Gerlach-ervaring zoals we die altijd bieden. En als kers op de taart kunnen bezoekers van de fair ervoor kiezen hier een compleet uitje van te maken: overnachtingen in ons hotel worden op de zondagnacht aangeboden tegen een speciaal tarief. Mocht de dag nadien de zon nog schijnen, dan ontbijt je dus als een god in Frankrijk op ons terras!’’

 

De Chapeau Château Fair vindt dit jaar plaats op zondag 23 juni. De beurs is vrij toegankelijk en open van 14:00 tot 19:00. Meer informatie is te vinden in het menu.